OMLET Z BIAŁEK JAJEK NA SŁODKO
CIEKAWOSTKI
- Jedzenie jednego jajka dziennie zmniejsza ryzyko udaru mózgu o 12%
- Najnowsze badania mówią, że dodanie jajek do sałatki zwiększa absorpcję witaminy E
SKŁADNIKI:
- 3 białka jaj
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki dżemu truskawkowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- 3 białka jaj ubij puszystą masę, a następnie dodaj łyżkę cukru pudru i delikatnie wymieszaj
- Smaż na maśle na małym ogniu pod przykryciem
- Gdy omlet zrumieni się z jednej strony, odwróć go na drugą stronę
- Smaż przez kolejne kilka minut pod przykryciem.
- Omlet można posmarować ulubionym dżemem np: truskawkowym
- Omlet jest gotowy do podania. SMACZNEGO!
|
358 kcal |
Białko |
14,5g |
Tłuszcze |
10,7g |
Węglowodany |
51g |
Komentarze
Prześlij komentarz