OMLET Z BIAŁEK JAJEK NA SŁODKO

CIEKAWOSTKI 
  1. Jedzenie jednego jajka dziennie zmniejsza ryzyko udaru mózgu o 12%
  2. Najnowsze badania mówią, że dodanie jajek do sałatki zwiększa absorpcję witaminy E
SKŁADNIKI:
  • 3 białka jaj
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki dżemu truskawkowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  1. 3 białka jaj ubij puszystą masę, a następnie dodaj łyżkę cukru pudru i delikatnie wymieszaj
  2. Smaż na maśle na małym ogniu pod przykryciem
  3. Gdy omlet zrumieni się z jednej strony, odwróć go na drugą stronę
  4. Smaż przez kolejne kilka minut pod przykryciem.
  5. Omlet można posmarować ulubionym dżemem np: truskawkowym 
  6. Omlet jest gotowy do podania. SMACZNEGO! 

 

358 kcal

Białko

14,5g

Tłuszcze

10,7g

Węglowodany

51g










Komentarze