TOST PO FRANCUSKU Z SEREM

CIEKAWOSTKI
  1. Korzenie sera edamskiego sięgają średniowiecza, choć trudno jest określić dokładniejszy czas jego powstania. kolebką było naturalnie miasto Edam, położone w północno-wschodniej części Holandii.
SKŁADNIKI: 
  • 2 kromki chleba tostowego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka 1,5%
  • 2 łyżki startego sera edamskiego 
  • 1 łyżka soli i masła
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  1. W naczyniu wymieszaj wszystkie składniki z wyjątkiem masła
  2. Kromki lekko obtoczy w masie
  3. Smaż na maśle na złoty kolor z obu stron 
  4. Tosty są gotowe do podania. SMACZNEGO!

 

496 kcal

Białko

60,3g

Tłuszcze

71,6g

Węglowodany

273,4g









Komentarze