SMOOTHIE Z MANGO ARBUZA I TRUSKAWEK

 CIEKAWOSTKI:

  1. W zależności od odmiany, mango, dojrzewa w ciągu 2-4 miesięcy
  2. Okres przechowywania owoców jest różny w zależności od odmiany, ale jest krótki, u niektórych wynosi maksymalnie 30 dni.  
  3. Istnieje bardzo wiele kultywatorów - wyraźnie odrębnych, jednolitych i trwałych odmian rośliny - mango.
SKŁADNIKI:
  • 165g mango
  • 80g arbuza
  • 40g truskawek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  1. Obierz mango, pokrój na kawałki i zamroź.
  2. Do kielicha blendera wrzuć zamrożone mango, świeżego arbuza bez pestek i świeże truskawki.
  3. Dokładnie zblenduj.
  4. Smoothie jest gotowe do podania. SMACZNEGO!

 

Porcja = 151 kcal

Białko

2g

Tłuszcze

1g

Węglowodany

38g

Komentarze