OWSIANKA Z JABŁKIEM I RODZYNKAMI

 CIEKAWOSTKI:

  1. W zależności od odmiany jabłka mają wielkość ziarnka grochu lub małej dyni.
  2. Istnieje ponad 8 tysięcy odmian jabłek.
  3. Przeciętny człowiek zjada 65 jabłek rocznie
SKŁADNIKI:
  • 8 łyżek płatków owsianych (80g)
  • 3 łyżki rodzynek (30g)
  • 1 mała szklanka wody (200 ml) 
  • szczypta cynamonu - opcjonalnie (1g)
  • 1 jabłko (170g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  1. Płatki zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
  2. Zmniejsz ogień i gotuj przez kilka minut, aż płatki zmiękną.
  3. Do owsianki dodaj rodzynki oraz pokrojone jabłko
  4. Całość możesz przyprawić cynamonem
  5. Owsianka jest gotowa do podania. SMACZNEGO!

 

Wartość w 100g = 105 kcal

Białko

3g

Tłuszcze

1g

Węglowodany

21g

Komentarze