TOFUCZNICA Z POMIDORAMI
CIEKAWOSTKI:
- Tofu jest niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu, ale jest źródłem roślinnych tłuszczów nienasyconych.
SKŁADNIKI (2 porcje):
- 10 łyżek serka tofu (200g)
- 1 cebula (200g)
- 1 łyżeczka masła (5g)
- 1 pomidor (160g)
- szczypta soli (1g)
- szczypta pieprzu (1g)
- 2 kromki chleba razowego (60g)
- 2 łyżki mleka (20g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na roztopionym maśle.
- Pomidory obierz ze skórki, pokrój i dodaj do cebulki.
- Tofu rozgnieć widelcem, a następnie przełóż na patelnię z cebulą i pomidorami.
- Smaż 2-3 minuty, aż ser zmięknie i zrobi się ciepły.
- Dodaj mleko, a następnie wszystko wymieszaj i dopraw do smaku.
- Tofucznica jest gotowa do podania. SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz