TOFUCZNICA Z POMIDORAMI

 CIEKAWOSTKI:

  1. Tofu jest niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu, ale jest źródłem roślinnych tłuszczów nienasyconych.
SKŁADNIKI (2 porcje):
  • 10 łyżek serka tofu (200g)
  • 1 cebula (200g)
  • 1 łyżeczka masła (5g)
  • 1 pomidor (160g)
  • szczypta soli (1g)
  • szczypta pieprzu (1g)
  • 2 kromki chleba razowego (60g)
  • 2 łyżki mleka (20g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  1. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na roztopionym maśle.
  2. Pomidory obierz ze skórki, pokrój i dodaj do cebulki.
  3. Tofu rozgnieć widelcem, a następnie przełóż na patelnię z cebulą i pomidorami.
  4. Smaż 2-3 minuty, aż ser zmięknie i zrobi się ciepły. 
  5. Dodaj mleko, a następnie wszystko wymieszaj i dopraw do smaku.
  6. Tofucznica jest gotowa do podania. SMACZNEGO!

 

Wartość w 100g = 62 kcal

Białko

3g

Tłuszcze

2g

Węglowodany

8g

Komentarze