TORTILLA Z TUŃCZYKIEM, SEREM FETA I MOZZARELLĄ
CIEKAWOSTKI:
- Tuńczyk jest bardzo niskokaloryczny, co sprawia, że jest to pokarm prawie całkowicie białkowy.
- Żywotność tuńczyków różni się w zależności od gatunku, ale waha się od około 15 lat do ponad 40 lat.
- Tuńczyk jest w stanie zmienić pozycje płetw grzbietowych, aby zmniejszyć opór powietrza i przyspieszyć prędkość pływania.
SKŁADNIKI:
- placek tortilla (2 szt.)
- tuńczyk w sosie własnym (120g - puszka)
- musztarda (25g)
- ser feta (50g - półtłusty)
- mozzarella light (ok. 60g - połowa kulki)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Tuńczyka, musztardę i ser feta rozdrobnij i wymieszaj ze sobą.
- Połóż masę na jeden placek tortilli, posyp pokrojoną w kostkę mozzarellą, a następnie przykryj drugą tortillą.
- Całość przełóż na zwilżoną oliwą patelnię i zapiecz z obu stron.
- UWAGA! NAJPIERW ZAPIECZ STRONĘ Z MOZZARELLĄ ABY PRZYKLEIŁA SIĘ DO PLACKA - w ten sposób łatwiej będzie obrócić tortillę.
- Tortilla jest gotowa do podania. SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz