CUKINIA ZAPIEKANA Z MIKSEM KASZ
CIEKAWOSTKI
- Cukinia jest odmianą dyni, przez wielu ludzi uznawana za najsmaczniejszą.
- Cukinia ma jadalne nie tylko owoce, ale i kwiaty.
SKŁADNIKI:
- Cukinia (250g)
- Mix: kasza gryczana, bulgur, oliwki, czosnek niedźwiedzi (100g)
- Dwie łyżki oliwy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Porcję kaszy ugotuj, dodaj soli (nie do całkowitego zmięknięcia)
- Cukinię obierz i pokrój w kostkę (ok. 1cm)
- kaszę i cukinię ułóż, w naczyniu żaroodpornym, warstwami, polej każdą warstwę cukinii oliwą i posól.
- Piecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 190 stopni
- Potrawa jest gotowa do podania. SMACZNEGO!
|
569 kcal |
Białko |
14,9g |
Tłuszcze |
24,8g |
Węglowodany |
69,7g |
Komentarze
Prześlij komentarz