CUKINIA ZAPIEKANA Z MIKSEM KASZ

CIEKAWOSTKI
  1. Cukinia jest odmianą dyni, przez wielu ludzi uznawana za najsmaczniejszą.
  2. Cukinia ma jadalne nie tylko owoce, ale i kwiaty.
SKŁADNIKI:
  • Cukinia (250g)
  • Mix: kasza gryczana, bulgur, oliwki, czosnek niedźwiedzi (100g)
  • Dwie łyżki oliwy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  1. Porcję kaszy ugotuj, dodaj soli (nie do całkowitego zmięknięcia)
  2. Cukinię obierz i pokrój w kostkę (ok. 1cm) 
  3. kaszę i cukinię ułóż, w naczyniu żaroodpornym, warstwami, polej każdą warstwę cukinii oliwą i posól.
  4. Piecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 190 stopni 
  5. Potrawa jest gotowa do podania. SMACZNEGO!

 

569 kcal

Białko

14,9g

Tłuszcze

24,8g

Węglowodany

69,7g









Komentarze